RDW Contact

Het hoofdkantoor van de RDW is in Zoetermeer. Daarnaast is er een kantoor in Veendam. De klantenservice is bereikbaar tussen 08:00 tot 17:00. Voor vragen kunnen particulieren en bedrijven contact opnemen via de volgende telefoonnummer:

  • Particulier: 088 – 008 74 47
  • Zakelijk: 088 – 008 7477

Wat is de RDW?

De definitie van de RDW is ‘Rijksdienst voor het Wegverkeer’. De RDW richt zich op keuringen van voertuigen en de toelating van nieuwe auto’s in Nederland. Naast de administratieve kant van de voertuigen zoals het opslaan en verwerken van kentekens in het kentekenregister kijkt de dienstverlener of de voertuigen voldoen aan de wettelijke eisen bijvoorbeeld de APK. De belangrijkste taken van de RDW zijn: toelating, toezicht, registratie en documentafgifte. De RDW geeft verantwoording af aan de ministerie van Infrastructuur en Milieu.Adres kantoor Zoetermeer:
Europaweg 205
2711 ER Zoetermeer

Adres kantoor Veendam:
Skagerrak 10
9642 CZ Veendam

E-mail sturen via het contactformulier
Contact via de e-mail? Gebruik het contactformulier op de website van de RDW.
https://www.rdw.nl/particulier/formulieren/contactformulier

Tellerstand: Logisch, onlogisch of geen oordeel
Sinds 2014 is het terugdraaien van de tellerstand verboden. In de volgende gevallen is het verplicht om de tellerstand door te geven aan de RDW: bij een APK, bij het inbouwen van een LPG tank of een alcoholslot, export of demontage van een auto, opname in de bedrijfsvoorraad, bij de tenaamstelling van een voertuig. Met het registeren van de tellerstand wil de RDW fraude tegengaan.

Als de opeenvolging van de tellerstand oplopend is, wordt dit gezien als logisch. De tellerstand is onlogisch als de tellerstand lager is dan bij een eerder geregistreerde stand. In sommige gevallen kan de RDW geen oordeel geven over de tellerstand: als de voertuig is geïmporteerd, de voertuig heeft minder dan 2 geregistreerde tellerstanden of in het verleden een onlogisch oordeel heeft gehad van de Nationale Autopas (NAP).

FAQ
1. Wat is de RDW?
De definitie van de RDW is ‘Rijksdienst voor het Wegverkeer’. De RDW richt zich op keuringen van voertuigen en de toelating van nieuwe auto’s in Nederland.

2. Hoe kan je contact opnemen met RDW?
Voor vragen kunnen particulieren en bedrijven contact opnemen via de volgende telefoonnummer: Particulier: 088 – 008 74 47 – Zakelijk: 088 – 008 7477.

KentekenChecken24
Laatste berichten van KentekenChecken24 (alles zien)