APK

Algemene Periodieke Keuring

Elke jaar worden miljoenen voertuigen gekeurd. De APK is een technische keuring waarbij wordt gekeken naar de veiligheid en de milieu aspecten van de auto. De weg op gaan met een voertuig zonder een APK is niet toegestaan. De Algemene Periodieke Keuring wordt gedaan door een gediplomeerd keurmeester. Tijdens de keuring loopt de keuringsmeester langs een aantal punten die vooraf vastgesteld zijn. De voertuig wordt buiten als van binnen gecontroleerd. Handig om te weten is dat een APK geen onderhoudsbeurt is.

APK vervaldatum checken? Doe de kenteken check!

APK – Keuringsrapport

Nadat de voertuig is gekeurd ontvang je een keuringsrapport, ook als de voertuig bij de keuring is afgekeurd. Op de keuringsrapport staan gegevens van de voertuig en het resultaat van de keuring. Net als bij de kenteken check vind je hier de gegevens over de voertuig terug zoals de kenteken, merk en type. De keuringsmeester vermeld in het rapport ook wat er gerepareerd moet worden of welke punten zijn afgekeurd.Auto wintercheck
In de winter heeft je auto veel te verduren. Voordat de strenge winter begint is het verstandig om je auto extra aandacht te geven. Voornamelijk bij voertuigen die wat ouder is het aan te raden om een wintercheck te geven.

  • Controleer of je accu de nodige capaciteit heeft.
  • Controleer of de winterbanden voldoende profiel en spanning hebben. Winterbanden hebben meer grip op het ijs en sneeuw. Ook bij lagere temperaturen presteren winterbanden beter.
  • Houdt altijd een set nieuwe lampen in je auto. In de winter worden dagen snel donker.
KentekenChecken24
Laatste berichten van KentekenChecken24 (alles zien)