Kenteken overschrijven

Als je een auto hebt gekocht moet je het kenteken overschrijven op je naam. Vanaf 2014 is het oude kentekenbewijs vervangen door de kentekencard. Een auto overschrijven kan bij een PostNL postkantoor of bij een kentekenloket van de Stichting Kentekenloket.

Kenteken overschrijven

De kosten voor een kenteken overschrijving zijn € 9,91 en je leeftijd moet minimaal achttien jaar zijn. Om de auto op je naam te zetten heb je van de verkoper het (oude) kentekenbewijs deel IB en deel II nodig. Of de kentekencard met de negencijferige tenaamstellingscode. Bij het overschrijven op het postkantoor ontvang je van de medewerker het eerste deel van de tenaamstellingscode. Deze bestaat uit 4 cijfers. De overige 5 cijfers met de kentekencard ontvang je per post van de RDW. Bewaar de tenaamstellingscode op een veilige plek apart van de kentekencard. Deze heb je nodig als je de auto gaat verkopen, schorsen of inruilen.

Na het overschrijven van de auto krijg je van het postkantoor een vrijwaringsbewijs die bestemt is voor de verkoper. Hiermee wordt aangegeven dat de auto niet meer op de naam staat van de verkoper.

Auto overschrijven op zondag

Kenteken overschrijven kan op werkdagen en in het weekend. Liever een auto overschrijven op zondag, omdat je het druk hebt of komt het beter uit? Geen probleem, je kunt je auto overschrijven bij de postkantoren die zondag geopend zijn bij jou in de buurt. Zoek een postkantoor die op zondag open is met de locatiewijzer van PostNL.

De volgende documenten heb je nodig bij het overschrijven van een auto:

  • Identiteitsbewijs (rijbewijs of paspoort)
  • Tenaamstellingsbewijs
  • Overschrijvingsbewijs

Auto online overschrijven

Sinds 2015 kunnen particulieren zelf een auto op naam zetten het internet. Bij het online overschrijven van een voertuig heb je een DigiD account nodig. Daarnaast de volgende documenten: kentekenbewijs (kentekencard), paspoort, Nederlandse identiteitskaart of een rijbewijs met chip. Verder een smartphone met een RDA lezer app (Google Play) of een kaartlezer.

Zoek een kentekenloket van PostNL:

Auto overschrijven via internet:

  • https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Online-voertuig-overschrijven.aspx
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 2,83 out of 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *