Nationale Autopas

De RDW heeft de service van de Nationale Autopas overgenomen. Hiermee zijn erkende autobedrijven verplicht om de tellerstanden te registreren. Een positieve ontwikkeling, want de consument en de autobranche willen eerlijke auto’s kunnen (ver)kopen. Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht geworden om tellerstanden door te geven aan de RDW.

 Doe nu de Nationale Autopas check! 

Iedereen die een auto op zijn naam heeft staan kan bij de RDW een tellerrapport aanvragen. Hiermee geef je de koper vertrouwen en zekerheid over de tellerstand. Zo’n tellerrapport bevat gegevens die geregistreerd zijn bij de Rijksdienst voor Wegverkeer. De aanvraag bevat: het kenteken, merk, model, uitvoering, bouwjaar en een lijst met registreerde tellerstanden + datum. De tellerrapport geeft daarnaast ook informatie over het milieulabel, eerste toelating, kentekenhouders en de APK-geschiedenis.


NAP check

Op de website van de RDW kan een NAP check opgevraagd worden met je DigiD. Je kunt alleen een NAP tellerrapport ontvangen van voertuigen waar je eigenaar van bent. De kosten voor het aanvragen van een NAP check is € 2,04 (iDEAL). Na het opvragen ontvang je een e-mail met een link (40 dagen geldig) om de tellerrapport (.PDF) te downloaden.

Net als met de kenteken check kun je zien of een tellerstand logisch is.

  • https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/tellerstanden/tellerrapport-aanvragen
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Door: KentekenChecken24.nl