Auto verkopen

Ga je voor een inruil bij de garage of verkoop je het zelf? Een aantal handige tips die je helpen om je auto sneller te verkopen via het internet zoals Marktplaats en ViaBOVAG.


Vraagprijs
Als je antwoord wilt krijgen op de vraag wat is mijn auto waard dan moet je denken aan een aantal punten die de prijs bepalen. Wat is de bouwjaar, wat is de kilometerstand, is er schade, wat is de cilinderinhoud enzovoort. Net zo belangrijk bij de verkoop van je auto is de APK. Een auto met een APK verkoopt sneller. Doe een vergelijking op het het internet van hetzelfde type auto. Zo heb je ongeveer een schatting van de waarde van de auto.

Foto’s
Een foto zegt meer dan duizend woorden. Zorg er voor dat je auto er tip top uitziet aan de binnen- en buitenkant. Ga bijvoorbeeld eerst langs de wasstraat en vergeet niet te stofzuigen. Fotografeer alle kanten van de auto zodat potentiële kopers een goed beeld krijgen. Foto’s van het onderhoudsboekje met bonnetjes en facturen van het onderhoud kunnen de toekomstige kopers doen triggeren.Omschrijving
Ga je de auto verkopen via het internet? Zorg dan voor een duidelijke omschrijving. De omschrijving van je advertentie is net zo belangrijk als de foto’s. Geef een korte samenvatting van je auto. Houdt de tekst overzichtelijk en gebruik opsommingtekens bijvoorbeeld bij het opnoemen van de extra opties. Wees creatief, maar overdrijf niet. Vermeld ook de reden van de verkoop. Mensen zijn altijd nieuwsgierig naar de reden waarom je de auto verkoopt. Dit kan ook de koper enige vertrouwen geven. Hanteer je eigen voornaam of bedrijfsnaam en voeg een telefoonnummer toe. Op deze manier kom je professioneel over.

Contact
Blijf als verkoper altijd vriendelijk en professioneel (geldt voor particulieren als bedrijven). De eerste indruk die je bij de koper achterlaat is namelijk belangrijk bij zijn beslissing. Wordt er gereageerd op je advertentie, probeer dan zo snel mogelijk te reageren.

Tellerrapport
Biedt tijdens de verkoop een tellerrapport aan de koper. De koper zal dan meer vertrouwen krijgen over de tellerstand. De tellerrapport geeft een actueel overzicht van de gegevens die bekend zijn bij de RDW. Met de tellerrapport zie je in ieder geval de datum wanneer de tellerstand is geregistreerd, tellerstandoordeel en voertuiggegevens. De tellerrapport kan aangevraagd worden op de website van de RDW met een DigiD. Controleer daarnaast of de kentekencard aanwezig is. Ben je deze kwijt dan moet je eerst een nieuwe kentekenbewijs aanvragen.

Auto verkoopsites
Op het internet vind je diverse websites om je auto te verkopen. Bekende verkoopsites zijn onder andere Marktplaats, Autoscout24, Speurders en Autotrack. Ook altijd handig als je een advertentie gaat plaatsen op één van deze website’s om het aantal pk’s erbij te vermelden. Hoe je kW omrekent naar pk leggen we op de volgende pagina.

Heb je een auto verkocht? Dan moet je de auto overschrijven op de naam van de nieuwe eigenaar.

De verkopen van het aantal personenauto’s is in 2016 sterk gezakt, meldt CBS. Er werden 383.000 nieuwe auto’s op kenteken gezet, dat is vijftien procent minder als vorig jaar. Volkswagen was het populairste merk blijkt uit de gegevens van de BOVAG.

KentekenChecken24
Laatste berichten van KentekenChecken24 (alles zien)