Auto kopen

Waar let je op bij het kopen van een auto? Misschien heb je al een idee welke merk of model. Ga je langs de garage of koop je bij een particulier? Doe eerst een kenteken check. Zo weet je meer over het verbruik en of de kilometerstand logisch is. Print het vervolgens uit zodat je de nodige informatie over de auto bij de hand hebt.


Auto kopen? Doe nu gratis de kenteken check!


Proefrit
Maak altijd een proefrit voordat je overgaat tot een koop. Met name wanneer je een tweedehands auto gaat kopen. Houdt een aantal basis punten in je hoofd zoals krasjes, roest, steenslag op de ruiten, interieur, controlelampjes, verlichting enzovoort. Controleer de autobanden (zit er voldoende profiel op dan is het prima, maar is er weinig profiel dat kan het zijn dat je bij de APK keuring moet vervangen). Dat zijn weer extra kosten die erbij komen. Ga je een proefrit maken neem hier dan de tijd voor. Probeer verschillende snelheden om te kijken hoe de auto het doet. Voldoet het aan je wensen en hoe reageert de auto op de weg? Laat bijvoorbeeld de motor stationair draaien om te horen of er geen rare geluiden van de motor komen. Als je wil weten of de auto veel is gebruikt dan kun je dit merken aan de slijtage op de stuur of het rubber rondom de versnellingspook. Heb je een droomauto gekocht? Dan moet je de kenteken overschrijven op je naam.



Garage of particulier
De prijzen tussen de garage en particulier kunnen enorm verschillen. Bij een garage krijg je vaak een garantie van zes maanden of een jaar. Bovendien wil de garage ook geld verdienen. Een particuliere koop is vaak zonder garantie. Maar als de auto door de particulier netjes is onderhouden dan kun je er over het algemeen vanuit gaan dat het prima in orde is. Controleer daarom altijd de onderhoudsboekjes, wanneer de auto zijn laatste onderhoud heeft gehad of wanneer de volgende kleine of grote onderhoud aan de beurt is.

Kosten
Bij de aanschaf van een auto komen een aantal zaken bij kijken. Na de aanschaf heb je namelijk te maken met de wegenbelasting, verzekering en brandstofkosten. Deze punten kunnen de keuze van je nieuwe auto bepalen. Kies je voor een zuinige auto of voor een grote auto? Bepaal van te voren je budget zodat je achteraf geen verkeerde keuzes gaat maken.

Tellerrapport
Vraag om een tellerrapport aan de verkoper als je een tweedehands auto gaat kopen. De tellerrapport geeft een actueel overzicht van de gegevens die bekend zijn bij de RDW. Met de tellerrapport zie je in ieder geval de datum wanneer de tellerstand is geregistreerd, tellerstand oordeel en voertuiggegevens. De verkoper kan een tellerrapport aanvragen via de website van de RDW met een DigiD.

Op zoek naar een nieuwe auto? Kijk voor tweedehands auto’s op Marktplaats, ViaBOVAG of Autoscout. Vaak zie je bij een voertuig het aantal kW staan en geen paardenkracht. Dit kun je omrekenen op de kW naar pk pagina.

Auto import kenteken check

Een auto importeren uit het buitenland wordt steeds vaker gedaan, omdat de prijzen van de voertuigen elders lager liggen. Met de kenteken check kun je snel controleren of een auto is geïmporteerd. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Import natrekken
Vul het Nederlandse kenteken in en klik op de tabblad ‘vervaldata en historie’. Vervolgens zie je een aantal datums die belangrijk zijn, in dit geval:
– Datum eerste toelating: de datum wanneer de voertuig is geregistreerd.
– Datum eerste afgifte Nederland: de datum wanneer de voertuig voor het eerst in Nederland is geregistreerd.

Wanneer de datums van elkaar verschillen, kun je ervan uitgaan dat de auto is geïmporteerd.

Niet genoeg spaargeld voor het kopen van een auto? Dan is een nieuwe auto leasen misschien iets voor jou. Voor een vast bedrag lease je een gloednieuwe auto. In sommige gevallen is private lease goedkoper dan een auto kopen. Zeker als je gebruikt maakt van LeaseVergelijker.nl voor het vergelijken van private lease aanbieders.

KentekenChecken24
Laatste berichten van KentekenChecken24 (alles zien)